Historia jednej rolki

Lubisz sushi, tak bardzo jak my? Jeżeli jesteś na tej stronie, zapewne TAK. Dlatego chętnie opowiemy Tobie naszą historię. Jest prosta, a zarazem niezwykła. Dziś, gdy ją wspominamy, zazwyczaj w porze lunchu, pomiędzy kolejnymi kawałkami sushi, kęsami onigiri i wrapów, nawet nam trudno uwierzyć, że zaczęła się wcale nie tak dawno temu…

Poznaj Darka!

Dariusz Tubacki to kluczowy element historii Sushi Factory. To właśnie on wpadł na superpomysł, aby zacząć robić sushi, które będzie można kupować w sklepach i sieciach handlowych. Ta nietypowa myśl przyszła mu do głowy, gdy po raz kolejny gościł znajomych w swoim domu, serwując własnoręcznie przygotowane rolki. Im więcej pochwał zdobywał, tym bardziej utwierdzał się w przekonaniu, że jego przyszłość związana jest z tym pysznym daniem japońskim. I tak, w 2015 roku, w podpoznańskim Robakowie, ruszyła polska fabryka Sushi Factory, a wraz z nią pojawiła się znana Tobie marka – Sushi4You.

Sushi Factory to ludzie

Dziś Sushi Factory tworzy ponad 170 pracowników! Dział R&D specjalizuje się w nowych produktach, dbając o najwyższą jakość i doskonałą oprawę tworzonych zestawów. Wspiera go dział jakości, któremu przewodzi Joanna Andziak-Grzywacz. To dzięki Joannie nasze produkty są zawsze świeże i zdrowe, a przy tym pięknie się prezentują. Joanna czuwa nad jakością wszystkich procesów w fabryce, dzięki czemu możemy pochwalić się zdobytymi certyfikatami BRC i IFS. Jako jedni z nielicznych mamy nadany numer weterynaryjny. To oznacza, że możemy eksportować nasze produkty również do krajów europejskich.

Ten smak nie bierze się znikąd

Ważną osobą w Sushi Factory jest Kalina Idziak z Działu Zakupów. To ona wyszukuje i weryfikuje dostawców surowców, które wykorzystujemy przy produkcji. Tylko najlepsze i zdrowe składniki zapewnią doskonały smak naszym zestawom. Dlatego Kalina musi znać każdego naszego producenta oraz mieć pewność, że posiada on wymagane przez nas certyfikaty oraz dokumentację potwierdzającą pochodzenie oferowanych surowców.

Nad nowymi smakami oraz jakością produkcji czuwają Technolodzy i Specjaliści ds. Jakości – Paweł Reiski oraz Michał Janowski. Lubimy, jak odwiedzają nasze biura, przynosząc na testy nowe wariacje smakowe. Dzięki ich kreatywności oraz niczym nieograniczonej, kulinarnej wyobraźni dziś pod marką Sushi4You znajduje się ponad 10 różnych setów sushi oraz innych, smakowitych specjałów, takich jak np. onigiri czy wrapy.

Za to, że możesz kupić nasze sushi, odpowiada Maciej Bernat z Działu Handlowego. To on współpracuje z sieciami i sklepami, rozmawia z decydentami i w efekcie wprowadza nasze marki na sklepową półkę.

Zdjęcie pamiątkowe

Robimy to dla Ciebie!

Niestety, nie sposób opisać każdego z naszych pracowników – jest ich ponad 170! To dzięki ich zaangażowaniu i chęci udziału w rozwoju Sushi Factory, dziś jesteśmy tak prężnie działającą fabryką sushi i pretendentem do miana lidera w Polsce i Europie. Nie jest to łatwe zadanie, ale nie jest też bardzo trudne, gdy ma się tak zgraną ekipę oraz wyznaczony jasny i sprecyzowany cel – robienie pysznego sushi i przekąsek, dzięki którym każdy poczuje smak Japonii w swoim domu!