Drodzy Klienci, Kontrahenci, Partnerzy

W związku z sytuacją związaną z epidemią zakażeń koronawirusem SARS-CoV-2, firma  Sushi Factory podjęła działania prewencyjne celem zapewnienia bezpieczeństwa pracowników, utrzymania najwyższej higieny pracy i produkcji oraz spełnienia dostaw do Klientów.
Funkcjonowanie zakładu produkcyjnego oparte jest o systemy zarządzania jakością, co potwierdzają certyfikaty międzynarodowych systemów zapewnienia jakości: BRC oraz IFS. W zakładzie panuje najwyższy reżim higieniczny zapewniany przez świadomy, wykwalifikowany personel oraz regularnie prowadzone szkolenia z postępowania sanitarno-higienicznego. Poza tym, na obecną okoliczność, zostały wprowadzone dodatkowe, bezdotykowe dystrybutory do dezynfekcji rąk, a personel odpowiedzialny za działania higienizacyjne został wyposażony w dodatkowe środki służące do dezynfekcji powierzchni. W firmie została wyznaczona osoba do bieżącego koordynowania sytuacji nadzwyczajnej, pozostajemy również w kontakcie z organami nadzoru sanitarnego. Pragniemy zapewnić, że posiadamy wystarczające zapasy środków ochrony bezpośredniej, takie jak: rękawiczki, fartuchy, czepki, a także środki do dezynfekcji i mycia.
Pracownicy wchodzący na teren zakładu poddawani są kontroli temperatury ciała oraz zobowiązani do pisemnego oświadczenia zdrowotnego przed dopuszczeniem do pracy. Wszystkie osoby wchodzące na teren zakładu są zobowiązane do przestrzegania Procedury w sprawie stosowania środków zapobiegawczych przed zakażeniem koronawirusem SARS-CoV-2. W celu zapewnienia bezpieczeństwa na terenie zakładu został wprowadzony całkowity zakaz wejść – kierowców, kurierów oraz firm cateringowych.

Zarząd firmy, podejmując działania prewencyjne, wstrzymał wszystkie podróże służbowe, a także zobligował pracowników powracający z wyjazdów zagranicznych do poddania się 14-dniowej kwarantannie domowej. Wszystkich obowiązuje zalecenie, aby spotkania z kontrahentami były organizowane poprzez telekonferencje.

W związku z zarządzeniem Rządu RP o zamknięciu placówek edukacyjnych zarząd firmy zdecydował także o oddelegowaniu do pracy zdalnej pracowników administracyjnych tak, aby zminimalizować wszelkie możliwe ryzyka.

Pragniemy Państwa poinformować, że dokładamy wszelkich starań, aby obecna sytuacja kryzysowa nie wpłynęła na ciągłość i stabilność realizowanej przez nas pracy.

Z poważaniem,
Zespół Sushi Factory